Afghanistan

Klicka Svenska Afghanistankommittén


Några bilder på afghaner och deras barn, landet (inte krigsbilder)LÄS INLÄGGEN OM AFGHANISTANAmerikanska bilder från krigets Afghanistan

En blandning av människor, vackra utsikter och doserade mängder kring – propagandavarning naturligtvis – hittar bara amerikanskt.

1. Amerikanska bilder från krigets Afghanistan

2. Ytterligare amerikanska bilder från krigets Afghanistan


Att ta ställning till – Kanadensarna drog sig ur. Trots all förförisk krigspropaganda kvarstår: Kriget inleddes för att jaga en person Osama Bin Laden. Tio år senare håller afghanerna ut mot världens starkaste armé. Att godta amerikansk demonisering av motståndarna är att ljuga för sig själv och andra. DN knackade på dörren till ett fängelse i Pakistan och fick träffa en fånge vars brott är att kämpa emot ockupationen och den korrupta presidenten. Han sa att han gick med i motståndet när amerikanarna bombade Mazar-e-Sharif och att det inte heller fanns några bevis för att afghanerna stödde Osama Bin Laden. Vi vet om Osama att han är från Saudi-Arabien, ett land där det enligt uppgift i läroböckerna står att judar och kristna bör dödas, ett land som USA ska göra historiens största vapenaffär med. Reinfeldts anledning att vara i Afghanistan är att hålla flickskolor öppna. Under tiden dör människor i onödan där svenska militärpengar skulle ha kunnit användas. Hur många svenskar återvänder från Afghanistan psykiskt söndertrasade?

Annonser
Be the first to start a conversation

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: