Margot – ta matchen i FN med Nikki

Posted on 30 januari, 2017


Trumps nya FN-ambassadör Nikki Haley har förklarat att hon ska registrera alla som inte tycker som USA. Det borde du prata med amerikanska ambassadören om.
Lugna ner dig vad gäller Donalds muslimer. Ordern handlar inte om muslimer och han har redan bitit sig själv i svansen.

Fokusera! Att amerikanska FN-ambassadören i sitt första framträdande försöker skrämma övriga medlemmar och säga att USA ska registrera alla som inte tycker som dom. Det är allvarligt och något att fokusera på. Hon säger i princip att USA bestämmer över världen och den som inte följer USA ska isoleras och möjligen i förlängningen blir det terroriststämpel. Bushs gamla ”antingen är ni för oss eller emot oss”. Margot, kommer vi våga fortsätta att sälja kondomer?

Kineserna lär ha beslutat att stänga öronen för hans ord och se vad han gör. ”Ban the Muslims” är en lögn som pressen har skapat. Donald själv har aldrig sagt något sådant, trots att det finns inspelat hur många gånger som helst. Han är ett stort barn och världens politiker möter honom som ett sådant. Theresa May förklarade på presskonferensen pedagogiskt och leende för honom, där han stod och såg olycklig ut efter en ledsam fråga från en journalist, att deras ”speciella relation” gör att dom kan tala med varandra öppet och ärligt, så att Donald började le och se glad ut igen. Putin ler, så att käkarna går ur led. Mexicos president talar vänligt och får Donald att lova att inte nämna muren mer offentligt. Det är bara Angela Merkel som hamnar fel med tysk uppfostran. Och så Hollande som kör sin variant av kontinental uppfostran på Trump. Det kommer inte att bli bra.

Le och belöna! Om du redan har tjafsat med den amerikanska ambassaden, då är det kört. Då får vi en all-time-low med USA också redan ikväll, inte bra när vi redan har det med Ryssland! Det enda positiva det medför är att vi inte behöver rusta längre. Donald och Vlad gör upp om Sverige ungefär en kilometer ovanför våra huvuden och vi kan inget göra.

Jag vet att du har fått pris och vill bli en ny Palme, men högmod går före fall. Välj dina strider. Vi ska inte falla på att du ger dig på ett litet ömkansvärt uttalande av President Baby borta i Väst! Ska du reagera på alla hans dumheter, så blir du hes! Det bästa för en dam med dina ambitioner är att sitta i båten och låta McCain och Hollande sköta om halssmärtorna, så får vi se på sikt vad som kan vara klokt.

Du har ju börjat tjafsa mot Saudiarabien, riktigt bra, behövs mer framöver, liksom att visa att du kan driva sanktioner mot andra gränsflyttare än Ryssland. Israels aktiviteter på Västbanken? Sanktioner? Bojkott? Jaså inte det. Benjamin har ju bestämt att man är antisemit om man gör sånt. Hur är det nu med modet och uppkäftigheten? Jag tvivlar, där blir du mera diplomatiskt lågmäld och fåordig. Israel fick redan vår socialdemokratiske utrikesminister Sten Andersson på sin tid att buga djupt så han nästan slog pannan i golvet vid ett besök i Israel, trots ett långvarigt bjäbbigt gläfsande om Palestina när han var tryggt bakom väggarna på Arvfurstens palats. Sossar är inte särskilt pålitliga när det bränner till. Då ser vi till och med mellan fingrarna att Trump blir vår nya ÖB by proxy – NATO.