Rysskräcken ska bort tycker Trump

Posted on 21 januari, 2017


Det börjar bra, han har börjat sudda rysskräck på Vita husets hemsidor. Spekulerande får ligga kvar där det ska ligga, i lådorna hos FBI och CIA.

Nu drar vi ett streck över alla obekräftade nojor om Ryssland och återgår till verkligheten. Verkligheten är fylld av spioner och försök av påverka från alla håll – självklart! CIA har historiskt inte varit passivt i förhållande till främmande länders regeringar.

Vill Sverige och EU driva sitt eget krig mot Ryssland får Sverige säkert göra det, även om Ryssland vägrar delta. Barn, funktionshindrade, äldre och gamla får stå åt sidan när Löfven, Hultqvist, Björklund och AKB (som hon nu kallas) ska knuffa Magdalena A åt sidan och ta pengarna och rusta med kanoner och smällare.

Tillnyktrandet kommer nog ta en tid, och det blir lite genant för Björklund och alla runt om honom och få rätt proportioner på saker och ting. En flyttad gräns på Krim är inte skäl nog att knuffa omkull Ryssland, ingen lärdom alls från sanktionerna mot Irak som slog hårt mot de fattigaste och dödade 500000 barn enligt FN. Björklund kanske är beredd att ta samma effekt i Ryssland om dom vägrar buga inför väst.

Jag tycker Stefan ska lyfta på luren och kommunicera med Putin. I alla sammanhang talas de om vikten av kommunikation, inte minst när det gäller att förebygga konflikt, men inte för Stefan. Logiken är naturligtvis den att Putin är Hitler, medan sanningen är att Stefan känner på sig att hans argument skulle te sig rätt futtiga om han skulle dyka upp i Moskva och få dricka te, undvika vodka och prata med Vladimir och Sergei Lavrov.

För Sverige och Europa vore det däremot väldigt fint, så vi kan använda våra pengar på ett mer rimligt sätt än att kasta bort dom på investeringar som syftar att döda.

Taggat: , ,