Nu blir det hett om öronen Magdalena

Posted on 10 januari, 2017


Tack Magdalena Andersson! En politiker med intellektuell förmåga och ministers själ, resning, omdöme och med bevarad förmåga till självständigt tänkande! Det har vi sannerligen inte överskott på kring kanslihus och riksdag i dessa dagar. En nykter röst bland de hysteriska pojkarnas och flickornas rop på fler kanoner och medlemskap i NATO. Men du kommer inte att få det lätt!

Lugnt och sansat konstatera att vi behöver pengarna till annat, när grötmyndiga Björklund, Hultqvist, Löfven, tankesmederna Bildt och Hökmark och ett koppel av journalister i olika åldrar och kön och politisk färg, alla i upphetsade ordalag tittar varandra i djupt i ögonen och med dunkande hjärta innanför bröstbenet nästan tappar andan och konstaterar att Ryssland nära nog redan har tagit Gotland och att vi är i krig för det frustar senatorerna McCain och Graham borta i Washington.

Hur klarar hon det? Magdalena säger att gamla, sjuka och barn behöver pengarna bättre, att vi behöver det för att bygga samhället och se till att vi har en fungerande ekonomi framöver, att försvaret av landet som Putin kommer för att stjäla nästan igår, får vänta till nästa år, när vi inte har något land längre att försvara.

Kul och fruktansvärt skönt att det i alla fall finns någon som har ”guts”! Go, Magdalena, go! You are the best! Luv ya! Den stora nyheten är väl egentligen att det finns en socialdemokrat i regeringen!