Russian Phoenix

Posted on 25 december, 2016


Elizaveta Glinka och Andrej Karlov, två av Putins, Medvedevs och Lavrovs nära vänner döda inom loppet av en vecka på var sin sida av Svarta havet – Karlov mördad och Glinka omkommen i en osannolik flygkrasch tillsammans med en stor del av ryska arméns orkester – en rysk nationell symbol.

Är Elizaveta Glinka och Andrej Karlovs död ett sammanträffande och är kopplingarna till Turkiet och Syrien bara så ytliga som pressen avspeglar? Kommer fler viktiga och kompetenta personer runt Putin, Lavrov och Medvedev att gå en våldsam död till mötes inom kort?

(Uppdatering 2017-02-22: Svaret blev ja, börja gärna med att titta på Youtubeklippet längst ner)

Finns det en större och mer mäktig fiende som skickar signaler om makt och möjligheter med dolda uppmaningar om underkastelse och medgörlighet till Kreml? Vad säger Putin, Lavrov och Medvedev till varandra? Hur går samtalen mellan John Brennan och David Cohen på CIAs huvudkontor i Virginia? De representerar ju en organisation som genomförde Operation Phoenix i Vietnamkrigets inledning, en operation som rensade Vietnam på viktiga personer.

Rör det sig om lokal politisk turbulens kring Svarta havet – Ryssland, Turkiet och Syrien eller är det här bara stormens öga i en betydligt större orkan?

Uppdatering 2016-12-26: Piotr Polshikov, chef för ryska UD:s latinamerikanska avdelning sköts till döds den 20/12. Idag den 26/12 uppgifter om att FSB general Oleg Erovinkin hittats död i sin bil i Moskva. Erovinkin var nära medarbetare till den som av många anses som nummer 2 i Ryssland Igor Sechin, nära vän till Putin.

Putin har på en vecka berövats ett antal viktiga personer omkring honom. Andrej Karlov var inte bara ambassadör och nyckelperson i Ankara. Han är också en auktoritet på Nordkorea och därmed en viktig rådgivare kring en het fråga i Asien. Latinamerikachefen på ryska UD, Polshikov är borta.

Uppdatering 2016-12-28: ”US officials have said the federal government plans some unannounced actions taken through covert means at a time of its choosing” – Obamas hämnd för påstådd rysk intervention i det amerikanska presidentvalet. En sådan ”covert” operation går ut på att skada, skaka och varna dom som handlingen är riktad mot – Putin och Lavrov. En säkerhetsgeneral Oleg Erovinkin och en kvinnlig läkare med hög känslomässig betydelse för många ryssar Elizaveta Glinka når säkert det syftet hos Putin, liksom att hans utrikesminister Lavrov skadas, skakas och varnas av två nära kompetenta och rejäla nära medarbetares död på utrikesdepartementet, Karlov och Polshikov. Självklart är känslorna starka kring den ryska arméns kör i hela Ryssland inkluderande Putin och Lavrov. Kören var på väg för att underhålla ryska soldater i Syrien.

Om detta handlar om amerikansk hämnd känner naturligtvis Obama inte till detaljerna och inte heller Brennan. Det är ett uppdrag som tilldelats en tjänsteman att utföra i skymundan med hjälp av ett urval fotsoldater. Tjänstemannen har valts utifrån hög kompetens inom område känslomässig skada, skakning och varning av utpekade personer. Den kompetensen får man förvänta sig är hög inom CIA. Att göra detta kring julhelgen adderar naturligtvis extra känsla. Möjligen har ett misstag begåtts där eftersom ryssarnas känslor finns någon vecka senare kring nyår och den ortodoxa julen i början på januari. CIAs kulturkompetens har genom åren inte alltid varit på topp.

Det officiella Ryssland kommer att rapportera om detta som osammanhängade dödsfall utan kopplingar enligt ovan. Det vore ju förfärligt skamligt att ha amerikanska agenter i hasorna hemma i de egna korridorerna som kan likvidera den som faller dom in. Riktigt illa!

Officiella versionen handlar om motorfel, hjärtsjukdom och självmord. Mordet på Karlov gjordes framför tevepubliken och kan bara förminskas genom att hävda att det gjorts av en ensam galning, ungefär som på Olof Palme. Washington har haft starkt behov att örfila upp både Putin och Erdogan. Brezhnev på sin tid gjorde sånt själv när han kallade till sig den tjeckiske presidenten och premiärministern Svoboda och Dubcek, som kom hem från Moskva med blåmärken i ansiktet 1968. CIA 2016 är måhända mer rafinerad och låter en ung turkisk polisman utföra en betydligt brutalare variant mot löfte om skydd och amerikanskt medborgarskap, något som bara en 22-årig ambitiös och naiv person kan låta sig luras av.

Uppdatering 2017-02-20: Nästan på dagen två månader efter mordet på ambassadör Karlov i Turkiet dör plötsligt den ryske FN-ambassadören Vitalij Tjurkin i New York. Det är samma dag som amerikanska flyganfall på Mosul inleds på samma sätt som ryssarna anföll Aleppo. I Mosul till skillnad från Aleppo finns inga fotografer och journalister från CNN och BBC för att fotografera kvinnor och barn. Inte heller Tjurkin fick chansen att påminna om kvinnor och barn i Mosul. USAs försvarsminister Mattis som just nu är i Baghdad och gärna vill vara ”överväldigande” när han bombar, vill inte att det amerikanska anfallet ska besudlas av eventuella invändningar och påminnelser från Tjurkin eller världspressen om detta. Rädda barnen har beräknat att det finns 350000 barn instängda i Mosul. På den ryska sidan i FN blev det bokstavligen ”dödstyst” när anfallen på Mosul inleddes.

Uppdatering 2017-02-21: Ryska ambassadören Andrej Malanin i Grekland dog i sin lägenhet utan föregående sjukdom 2017-01-09, Rysslands ambassadör till Indien Alexander Kadakin dog på sjukhus utan någon känd föregående sjukdom den 2017-01-26. http://theduran.com/4-dead-russian-diplomats-in-3-months/ Sammanträffandena är för många. Ambassadörer på viktiga poster med speciella kunskaper och roller. Malanin var viktig i Grekland när Athen behövde se sig om efter andra kontakter än de traditionella i väst. Indien är en kontinent och ligger på Krigens väg söder om Ryssland och Kina från Palestina -> Irak -> Afghanistan -> Pakistan -> Indien. Alla ”ligger i vägen” och har speciella förbindelser med Ryssland och/eller Kina. Ryssarna rensas på sin diplomatiska elit. Rysslands ambassadörer i Tokyo, Peking och Söul bör nog vara väldigt noga med sitt umgänge framgent.

Uppdatering 2017-02-22: Nu är det många på nätet som undrar eller snarare är säkra på att det är Trumps dossier som ryssarna vill dölja på detta blodiga sätt. Nåja, fler döda dyker upp och det är namn som tidigare förekommit i pressen bland annat Mikhail Lesin som dog 2015-11-05 på ett hotellrum i Washington, av enligt familjen hjärtattack och enligt obduktion i USA slag mot huvudet och enligt uppgift med alkohol i blodet. Det är den tidpunkt som Maria Zacharova (klipp från 2016-10-07), profil på ryska UD anger som att förhållandena med USA (klipp från 2016-12-29) började gå riktigt snett och USA hotar Ryssland.

Sergej Krivov en rysk UD-tjänsteman i New York gick på den amerikanska valdagen 2016-11-08 samma slutliga öde till mötes dvs en blandning av hjärtinfarkt och slag mot huvudet, men här kom diagnoserna i omvänd ordning. Enligt uppgifter på nätet har hjärtinfarktpistoler med förgiftade pilar använts av CIA sedan 1975. Det påpekas att utveckling sannolikt skett på området sedan dess. Krivov var tydligen bl a mikrofonrensare på den ryska enheten i New York.

Ytterligare ett namn som figurerar före julen 2016 är Yves Chandelon, belgisk medborgare som i sin anställning inom NATO i många år haft som uppgift att spåra terroristpengar. Han sköts till döds 2016-12-16.

Varför fördes den ryske ambassadören i Israel Alexander Shein plötsligt till sjukhus enligt rapporter på nyårsafton 2016-12-31? Sergej Mikhailov en gangster med viktiga kontakter, uppges ha skjutits i Amsterdam, finns också med på listan av namn i denna Råa Diamant.

Putins chaufför dog i en bilolycka 2016-09-09 efter att ha blivit påkörd av en enligt påståenden fjärrstyrd förarlös bil.

Michael Morell som åren 2012-2013 var vicesheriff på CIA, ger 2016-08-08 i en intervju med Charlie Rose på CBS förhandsinformation kring den pest som ryska diplomater raderas ut av, men backar en aning och exemplifierar vidare med Assad i Syrien väldigt frispråkigt – att ”radera ut personerna i närheten och runt omkring som utgör maktbasen”.

Putin har varit på alltför många begravningar på sistone för att moskvaborna ska tro att det är naturligt. Trumps bristfälligt grundade löften om förbättrade relationer är måhända Putins sista hopp om att detta ska upphöra.

Det är svårt att dra någon annan slutsats att krig pågår. Vi vet de detaljer som pekar på amerikansk krigföring mot Putins medarbetare. Syftet är långt bortom Krim och Syrien. Syftet är att nå kontroll över naturrikedomarna inte bara i Irak och Iran, utan även i Ryssland och på sikt ha lydregeringar i både Moskva och Peking. Amerikanarna är och nafsar överallt kring Ryssland och Kina. Fox News tyckte igår att det var dags att amerikanarna tar itu med rysk karskhet i Norra ishavet. I så fall är cirkeln helt sluten och allt som lämnar och kommer till Ryssland&Kina måste igenom den amerikanska tullen. Det erfar redan kineserna. Ta en titt på kartan med alla småöar norr och söder om Taiwan och vilka som kontrollerar dom. Då förstår man den kinesiska omsorgen om Taiwan.

Med en amerikansk omformulering handlar allt detta om att säkerställa världens frihet medan man ännu klarar det. Det är i elfte timmen. Den amerikanska ekonomin knakar i fogarna som en murken ekskuta i full storm och den amerikanska flygflottan börjar rosta och behöver bytas ut för oändliga dollar, alltmedan ryssar och kineser kämpar med sina ekonomier för att skapa pengar för att militärt kunna stå emot.

Då blir det lättare att förstå Maria Zakharovas desperation när hon krampaktigt avbryter DNs journalist Anna-Karin Laurén och ångestpratar i tio minuter, förklarar att Obama ”är USAs mest ondskefulla president någonsin” och när hon nyligen vädjar att ingen lyssnar på Ryssland när de försöker förklara allt det här (se länken ovan om förhållandena i USA) 2016-12-29 , samma månad flera käglor – Karlov, Polshikov, Glinka, Erovinkin fallit i den här rouletten och då de ryska ambassadörerna i Athen, Dehli och FN fortfarande väntar på sin död.

Trump är i den här stormen en nickedocka som måste styras av starka händer. Efter förra helgen i Mar-a-Lago såg Trump trött ut och presenterande sittande i en soffa Pentagons nya man Herbert Reymond McMaster. Var det Pentagons McMaster som under helgen förklarade för Trump var skåpet ska stå istället för tvärtom? Är McMaster från och med nu USAs överbefälhavare istället för Trump? McMaster resonerar i grunden som en cowboy enkelt och utan djupare analys kring politik. Det till trots är McMaster betydligt smartare, tydlig och kunnig politiskt än Trump.

Det lutar åt att Trump framledes får sitta och slötwittra på mötena i Vita huset, alternativt ge sig ut och spela golf, medan Pence, Mattis, Tillerson och McMaster gör upp om utrikespolitiken. Två av dom är rena krigare och intelligenta och experter på de militära ”lösningarna”, Pence är en stockkonservativ inrikesgubbe, men som Trumps främste barnvakt har han snabbt tvingas lära sig om andra länder och utrikespolitiken, som nu tagits över av Tillerson som verkar vara en ren pärla mänskligt och intellektuellt.

Visst hopp finns, så länge Trump och Bannon tvittrar eller leker paintball i parken utanför Vita huset.

Uppdatering 2017-03-25: CNN kommer med sin variant av storyn 2-3 månader sent och den startar som något som ryssarna gör mot Ukraina. Det är nog tveksamt om dom ens själva tror på den skruvningen, men å andra sidan är amerikanarnas självförhärligande och självförljugenhet obegränsad. Själv så tycker jag det känns rätt stadigt att anta att många av de här personernas död är den utlovade ”coverta” gåvan från Obama och i detalj förklarad av Morell (se klipp ovan).

De senaste dagarna finns det också lite signaler på CNN att det inte bara är Trump som tycker att misstänksamheten mellan USA och Ryssland inte är så hälsosam för oss alla.


Андрей Карлов 19/12, Петр Польшиков 20/12, Елизавета Глинка 25/12, Олег Еровинкин 26/12 и 2017 Андрей Маланин 9/1, Александр Кадакин 26/1, Виталий Чуркин 19/2

99 döda när man inkluderar de 91 döda, förutom Elizaveta Glinka, som var på väg för att underhålla ryska soldater i Syrien och som dog i flygkraschen i Svarta havet.