Björklund klamrar sig kvar

Posted on 14 september, 2016

0


Birgitta Ohlsson har varit uppkäftig. Björklund höjer rösten och känner sig nervös. Istället skulle han ha passat på att avgå, något som han borde tvingats till för länge sedan. Det kommande valet kommer inte att bli någon njutning för honom.  Liberalerna behöver definitivt en ny generation om dom ska överleva. Ullenhag i öknen och Ohlsson ut i kylan – Björklund tar inte sitt ansvar för återväxten.

Det är naturligtvis inte tillåtet göra jämförelser med Lukashenko i Vitryssland, så därför gör jag inte det, men vad är det för folk som omger Björklund? Skolan lämnades i sämre skick än någonsin när han avslutade sin karriär i kanslihuset, och ändå hade han ”passionerat” ägnat sig åt den under hela sin tid som minister. Björklund brann för eller snarare brände ner skolan. Hans mest spektakulära insats var att att avlöva skolan från duktiga lärare som inte kunde passera hans  tvångslegitimering. Logiken är att skolan är bättre utan lärare än med duktiga lärare utan legitimation. Den logiken provas nu runt om i vårt land i praktiken i ett för västvärlden unikt experiment.

Hans besatthet av att få med Sverige i NATO och skicka svenska ungdomar till överbefälhavare Trumps framtida ökenkrig är ett ännu mer besynnerligt exempel på den enorma och svårbegripliga toleransen i det socialliberala folkpartiet. Men partiet är fullt av snälla människor, ja-sägare, konflikträdda och av människor med behov av en stark ledare. Att ledaren inte duger till att använda musklerna till nåt vettigt, tycks spela mindre roll. Björklund är en man för de trogna att beundra.

Ingen i fp drar någon slutsats –  eller törs inte göra det. När man ser Björklunds tilltagande myndiga uppsyn, allt djupare röst, hans tilltagande skäggväxt och hans enorma och totalt omotiverade självförtroende undrar man hur de som flockas kring honom tänker. Antingen är dom rädda eller så lever dom ett liv utan någon som helst förankring i verkligheten, eller också både och i något slags sektliv.

 

 

Annonser
Posted in: Alla inlägg, Sverige