Strul i vänsterleden

Posted on 26 oktober, 2013


Två procent förändring av företagsbeskattningen var det senaste ideologiska sjöslaget som utkämpades mellan de två tydliga alternativen i svensk politik. Företrädare ur båda lägren beskrev problemet som en fråga om mänsklighetens fortsatta liv på planeten, en fråga mellan gott och ont. Problemets allvar motiverade bittra och svavelosande utfall om motståndarens själsliga och moraliska defekter.

Och nu var dags för nästa ödesfråga, de röda i en drabbning mot de blå om det 5:e jobbskatteavdraget, några hundra spänn, som har debatterats i månader. Och så snubblar de röda bort alltihopa på mållinjen.

Det måste ha varit en något snopen socialdemokratisk coach som satt på läktaren och fick inse att alla gubbar inte var på plats i matchen.

Detta västgötaklimax väcker frågor, som det så vackert heter nu för tiden, frågor om ledarskap, och frågor om basal grundordning i det röda lägret. Läge att damma av C H Hermanssons bevingade ord och lägga till ”Nån jävla ordning får det väl vara i två partier!”

Annonser
Posted in: Alla inlägg