”The bitter truth” om två tredjedelssamhället

Posted on 14 juni, 2011


Det är nog så här det är i stora drag ….tyvärr. För den som har hamnat utanför är det nog väldigt svårt att se det på något annat sätt.

Två tredjedelssamhället fungerar som en klocka – mekaniskt och förutsägbart. En tredjedel kan i det närmaste pressas hur långt som helst och får klara sig bäst de kan. Hälften av den försummade tredjedelen röstarförmodligen inte. De andra två tredjedelarna får det så bra så att dom är med och glatt deltar i systemet. Men dom pressas hela tiden. Medan en tredjedel lämnas därhän så hålls de två andra tredjedelarna under uppsikt, så att de inte sviker. Och visst är det väl märkligt till exempel kring ägandet av marken, att den är inte vår gemensamma ägodel. Som det är just nu spelar det kanske inte så stor roll, men i  ett läge där arbetslöshetsersättningen inte dyker upp för de miljoner som är arbetslösa och inte hittar ett jobb och som av myndigheter hindras starta eget därför att dom inte klarar pappersexercisen kring det. Hur blir det då? Det finns ju en del man kan fundera kring hur det är ordnat på vår planet. Ingenstans att bo, ingenstans att odla, ingenstans att stå när det blir utegångsförbud. Men dom få som äger det mesta, delar med sig precis tillräckligt så det ska vara lugnt i lägret, sådan är mekaniken.

Ta bara det här med barnfattigdom, de moderata löste problemet snabbare än hönsen blinkar och med tre olika alternativ 1) det finns ingen barnfattigdom, 2) evolutionen får klara av det 3) det har alltid funnits och så var det klart. Reinfeldt åtnjuter ju stort förtroende, så barnfattigdomen kan vi lägga åt sidan … just nu. Den dyker upp i andra skepnader fram över, var så säkra.

Annonser
Posted in: Alla inlägg