Tänk att vi skulle mörda nordafrikaner tillsammans med fransmännen

Posted on 17 april, 2011


Frankrike torterade Algeriet under ett gräsligt krig på 1950-talet. Nu 60 år senare är dom tillbaka i Nordafrika, bombar och mördar och vi svenskar, hela gänget från Bomans pojkar på högerflygeln till Lars Ohly på vänsterkanten(?) har kavlat upp ärmarna och hjälper till så gott vi kan med Gripen. Visst kan vi leka att Gadaffis män är släkt med djävulen, men dom är inte mer släkt med djävulen än Sarkozy, Obama och Cameron. Vår egen ekbladsprydda osympatiska militära ledare som inte vill berätta vad som händer, därför då kan lusten att mörda minska. Det var ungefär så han uttryckte sig när en journalist frågade hur många vi dödat i Afghanistan – ”Det tycker jag inte vi ska tala om, då kanske stridsviljan minskar”. Den flata representanten från journalistkåren som annars brukar kunna gå till botten med Toblerone och felparkeringar, blev omedelbart alldeles tyst.

Jag kan inte hjälpa det, men jag tycker det är bedrövligt att Lars Ohly nu står sida vid sida med Sarkozy och Obama och att våra plan krigar i nordafrika, något som bara för något halvår sedan var en alldeles otänkbar situation. Var ska allt sluta? Ska det enda alternativet för den som konsekvent rösta mot krigande vara Sverigedemokraterna? den enda partiet som är emot, om jag inte missförstått något.

Utrikespolitiskt representeras vansinnet av svenska militärens leklusta med Gripen och politikernas brist på erfarenheter från de krig som ledde till slogan ”Aldrig mera krig”. Inrikes är det politikernas lek med liv för vargars och björnas skull. En bebis var tydligen hotad utanför Norrtälje idag och häromdagen hade dom varg lös i Hälsingborg, men politikerna jamar vidare att vi ska ha varg runt husknutarna, nja inte runt husknutarna i Stockholm även om det är där besluten tas. En bekant till min fru blev dödad av en björn inne i en stuga i Jämtland, ingenting heller som det är opportunt att tala om. Varg och björn kan dom väl ha lösa i nån park i närheten av naturvårdsverket. Jag tänker i alla fall inte plocka bär och svamp i skogarna uppe i Hälsingland längre.

Om de etablerade partierna inte förmår att omfatta sans och sunt förnuft, så driver nog svenskarna in i Åkessons och hans kompisars famn och han blir statsminister. En fyrdubbling i Finland idag, kan få sin motsvarighet i Sverige 2014 och då hjälper en analys som utmynnar i den begåvade sammanfattningen ”populism” föga. Landets politiska ledarskikt bör nog ta sig samman och lyssna på folk utanför Stockholms tullar både vad gäller utrikespolitik och inrikespolitik. Ansvaret vilar tungt på de etablerade riksdagspartiernas partistyrelser och riksdagsgrupperna. (2011-04-23 Och så kom som brev på posten ett tydligt exempel och oavsett vad man anser om tiggeriet, men det är inte bara i Sala som alla partierna tycker annorlunda än politikerna i Stockholm).

Nåja, åter till mitt och en del andras lilla problem: ska det verkligen vara nödvändigt att agitera för att det i Sverige ska finnas ett vänsterparti som inte driver krig i sällskap med Frankrike och USA i Afrika?

Annonser
Posted in: Alla inlägg