Arbetsdokument – några lagförslag

Posted on 20 mars, 2011


Några lagförslag som vore rätt självklara att ta itu med. Trist att det inte redan är fixat.

  • Lunch i skolan mellan 11.30 – 12.30 till alla barn
  • Fri tandvård som är rimlig och liknar den som fanns i Sverige innan Perssons regering försämrade den i mitten på 90-talet
  • Fritidsgårdar i varje kommun
  • Återställ lagar och bestämmelser till rimliga och sunda proportioner – låt verkligheten, inte kartan styra. Gör rimliga bedömningar, låt inte paragraferna ta över verkligheten. Sverige är inte längre ett land med gränslösa resurser – vi måste som andra hushålla med våra resurser.
  • Lagar om återvinningscentraler som ska fungera, att man inte förstör användbara saker, innan folk har fått chansen att plocka saker som kan användas åt sidan. Som det nu är hindras man nu från att återanvända saker – dom ska förstöras. Gick förresten en riktigt intressant film på teve om Kairos sopsorterare. Den filmen borde alla se.
  • Buss ska kosta 5 kronor att åka. Om man menar allvar kan man knappast ha en annan åsikt. Vi betalar gemensamt och att nyttja dom är vinst för den som gör det. Samma logik för tåg, kanske är 30 kr Uppsala – Stockholm. 150-250 kr landet i övrigt. Då skulle det löna sig att lämna bilen i garaget. Vi betalar gemensamt.

Sedan är det ju många lagar som måste plockas bort, som hindrar och kostar i stället för att utveckla och förbättra – det är en hel vetenskap som ingen riktigt törs ta tag i.

 

Annonser
Posted in: Alla inlägg