Nu ber Karzai väst att lämna Afghanistan- Reinfeldt är väl tyst som vanligt och låter generalerna i Pentagon tala

Posted on 13 mars, 2011


Afghanistans president Karzai ber efter ett besök till föräldrar hos små barn som har dödats av NATOs flyganfall nu NATO att lämna landet (Norska Aftenposten).  

– Vi är ett mycket tålmodigt folk, men nu är tålamodet förbrukat, säger Karzai. Vad säger Reinfeldt? Törs han säga något eller stiger han blygt åt sidan – som vanligt – och låter generalerna i Pentagon bestämma för Sveriges räkning. Svenskarna går ju numera med på det förfaringssättet.

Situationen i Afghanistan är som tidigare helt absurd. Svenska skjutglada soldater har ställts upp att döda människor som nu inte kan beskrivas på något annat sätt än försvare av sitt land mot utländsk fiende. Dödandet inleddes och har fortsatt under groteskt sorgliga förevändningar som bara än en gång har bevisat människans oerhört enkla konstruktion när det gäller konflikter. Vi är lika korkade som vi alltid har varit och hoppet är mycket litet. Ett snabbt tillbakadragande är naturligtvis inte att vänta sig, utan fortsatt amerikanskt mörkande av hur många människor som har dödats och nya verbala konstruktioner om vilka fantastiska insatser amerikanska soldater och den amerikanska presididenten personligen har gjort och gör för Afghanistans folk.

Tittar man på en golftävling på teve – för att ta ett exempel ur högen – får man en inblick i hur effektivt propagandan fungerar. Amerikanska golfspelare i det närmast knäböjer inför presidenterna Bush & Bush som har gjort så enormt mycket för sitt land, medan vi alla vet att den amerikanska notan innefattar en förstörd ekonomi och tusentals förstörda amerikaners familjer, liksom européers famljer. Att dom stora mängderna förstörda familjer och förlorade liv finns i Irak, Afghanistan och Pakistan är ännu mer avlägset i medvetandet på de personer som hyllar Bushklanen. Amerikanarna har ju en lång tradition av att mörda och sedan hylla sina presidenter – Vietnam, Hiroshima/Nagasaki.  Bildt och Reinfeldt har ju också en ständig beredskap att falla in i samma lovordandet av dumheten, som realistiskt sett handlar om att livsfarliga pojkar har haft möjligheter att starta krig utan anledning, i Irak fanns ingen anledning att inleda krig och man kan inte motivera att mörda Afghanistans folk därför att en saudisk terrorist Osama Ben Laden fanns i landet.

Annonser