Hägglund hycklar om utlandsvården

Posted on 17 januari, 2011


En ny ”reform”. Åk utomlands och konsumera sjukvård – skicka räkningen till hemlandstinget!

Det är inte den gamla damen, som osäker på om benen håller, som med rullatorns hjälp lyckas ta sig till konsum i snösörjan, som kommer att resa 50 mil för att checka in på Arlanda och saxa sig fram till en av gaterna för att ta en boeing till Schweiz för att få sin starr opererad. Trots att Hägglund nästan med gråten i halsen förklarade att syftet med hela reformen är att det ‘inte är plånboken som ska avgöra vilken vård man får’, så är naturligtvis Hägglund medveten om vilka av sina kamrater som han nu ger pengar till. Det är folk med skinn på näsan och i många fall med hyfsat med stålar i plånboken, som svär högt över Sverige åker till Tyskland och fixar sin höft kosta vad det kosta vill och sedan ilsket skickar notan till landstinget. Hägglunds reform består inte i att hämta damen med rullatorn och hennes många kamrater runt om i landet och köra dom i buss till någon klinik i Tyskland med medföljande tolk och hotellkostnader, utan Hägglunds generösa gest är enbart ämnat att betala höftherrens nota på 150000 kr och en liten krets exklusiva kamrater med skinn på näsan och lite jävlar anamma, pengar som snarare kommer att göra kön till starroperationen för rullatorsdamen ännu lite längre.

Det rör bara en liten del av befolkningen som kommer att åka utomlands och få betalad vård säger Hägglund och han har säkert alldeles rätt. Det är inte de som är för trötta, eller som är för dåliga på språk eller därför man inte ens har råd med resan till Arlanda som kommer att åka eller som aldrig har varit på Arlanda och definitivt inte på ålderns höst är redo för det äventyret. Hägglund har plötsligt börjat använda sig av socialistiska formuleringar kring sjukvården för att kunna hiva fram stora plånboken och hyggligt ge ett bidrag ur statskassan till såna som har ungefär samma lön som han själv och i princip redan har beställt biljetten från Jönköpings flygplats till Schweiz, och andra som har råd med hotellnätter i Schweiz och som har en entreprenörs känsla och initiativförmåga kring sin egen hälsa. Dom är säkert pigga på att använda sig av ”reformen” när den sjukvård som Hägglund ansvarar för inte fungerar.

Nej Hägglunds jämlikhetsande köper jag inte, den lägger jag åt sidan, den luktar ruttet.


2010-01-19 Ytterligare förklaringar kom från Hägglunds högkvarter idag. Det handlar om gamla och skröppliga svenskar som har fastnat utomlands i sjukdom och elände. Jodå, det finns en del svenskar som inte har det så fett i Fuengirola och Benidorm, men det var inte dom som hycklande Hägglund ömmar för, det är nog dom i Toscana och Malagá, kanske Paris och Frankfurt, som har betydligt tyngre plånböcker, som nu gläds åt sin religiöse partiledares snabba fart i att följa detta EU-direktiv kristdemokratiska EU-direktiv.

En av programledarna på P3 piggade upp min dag, genom att konsatera att de många miljardärer som skapades under socialdemokraternas år och som av de borgerligas ömsint matas med bambukvistar som om de vore utrotningshotade jättepandor, med all sannolikhet inte behöver denna överdrivna och opåkallade omsorg på fattiga pensionärers, sjukas, arbetslösas, studenters och fattiga barns bekostnad.

Annonser
Posted in: Alla inlägg, Sverige