Talibaner tillåter flickor i skolan – Reinfeldts anledning att kriga borta

Posted on 15 januari, 2011


Talibanerna motsätter sig inte längre att flickor går i skolan rapporterade brittiska BBC igår. Att hålla flickskolorna öppna har ju varit regeringens huvudargument för att riskera svenskars liv i Afghanistan och numera också hemma i Stockholm. När nu grunden för den militära närvaron rämnar, kommer då Reinfeldt att passa på att ta hem soldaterna från Afghanistan?  Han har ett gyllene tillfälle att spara liv och pengar, men det kanske inte är Reinfeldts och Bildts uppfattning om en god idé. Pengarna som krigsäventyret kostar räcker till 25000 lärare i Afghanistan enligt Svenska Afghanistankommitén på bloggsiten Nemokrati:

 ”För de cirka 500 svenska soldaterna i Afghanistan skulle man kunna få 25 000 välutbildade lärare eller stödja 720 000 elever, enligt Svenska Afghanistan-kommittén (SAK). SAK vet, den har verkat i över 30 år och har byggt upp förtroende, respekt och ett omfattande nätverk av skolor.”

Svenska Afghanistankommittén skyddar de svenska soldaternas liv i Afghanistan, så dom bör vi lyssna på, nu när vi inte har gjort det förr.

För att peppa Fredrik lite ytterligare att passa på, så redogörs i texten på Nemokrati också för hyckleriet kring kvinnoargumentet för svensk närvaro i Afghanistan. Karzai och hans domare är inte ett dugg bättre än talibanerna, tydligen i vissa fall värre. Det handlar inte om kvinnohat. Det handlar om ålderdomliga medeltida sedvänjor. Om barbariska medeltida kan man för övrigt läsa i Arabnews. Det handlar om vår allierade Saudiarabien. För min egen del kan jag säga att det inte känns bra – förmodligen årets understatement – att jag bidrar med mina skattepengar till att vara allierad med Saudiarabien i detta gräsliga krig.

Jag har dessutom alltid funderat på varför vår twittrande utrikesminister inte twittrar om hur oroande situationen i Saudiarabien har varit länge med kvinnoförtryck, stympningar och verkställande av dödsdomar med svärd varje vecka. Tycker den amerikanska ambassadören att vi ska hålla käften om det?


Som påpekas nedan var vår allierade Saudiarabien terrornätverkens plantskola. Det är i sin tur inte så underligt eftersom man i Saudiarabien i många år haft läroböcker där saudiarabiska barn får lära sig att kristna och judar bör dödas enligt Newsmillskribenten Mats Tunehag, ledarskribent på Livets ords tidning Världen idag. Artikeln låter rätt övertygande även om man har svårt att tro att budskapet är sant. Om Tunehags information stämmer så ligger wahabistermas och Osama Bin-Ladins karriär helt i linje med vad dom lärt sig i skolan hos vår krigarbroder Saudiarabien.

Den som inte håller med om att Sveriges närvaro i detta krig är absurd – är oerhört yr i mössan.

Saudiarabien är inte bara källan till en hel del elände, det är också soptipp. Både Ugandas bödel Idi Amin och nu Zine al-Abidine Ben Ali från Tunisien samlas ihop i Saudiarabien.

Annonser