Haiti får nya bordeller

Posted on 14 januari, 2011


Nog är det osmakligt att få höra på radion imorse om att det byggs nya nöjespalats i Haitis huvudstad Port-au-Prince för HJÄLPARBETARNA! En gräslig tragedi och människor trampar i spillrorna av sina liv för att komma på fötter och så kommer hjälparbetarna dit under ledning av två amerikanska presidenter – Bush och Clinton – hand i hand, och FN kommer dit med kolera och så nu detta.

Fidel Castro – en politiker som har engagerat sig rejält i vad som har hänt och händer på Haiti och det är väl inte så konstigt. Haiti ligger ju nästgårds till Cuba. Det finns en blogg som heter Reflexiones de Fidel  (Kubadetatt- mot mediaterrorismen) som har ägnat många inlägg åt detta på spanska, men med Google translate kanske man kan få sig en viss uppfattning om vad inläggen handlar om. Det dröjer nog inte länge så har vi några reflektioner kring dagens nyhet också, om inte Fidel och hans medarbetare redan har beskrivit detta redan tidigare. Fidel har ju en förmåga att formulera sig kring de mer skabbiga sidorna av västs framfart i världen.

Världens största räddningsaktion efter jordbävningen för ett år sedan på Haiti behöver genomlysas ur någon slags moralisk etisk synvinkel. Vem har ansvaret för att staga upp den här räddningsaktionen? Georg, Bill och FN. Det blir nog fler tråkiga nyheter från Haiti.


Uppdatering 2011-01-17 Den förre haitiske presidenten Aristide, den enda som har valts i demokratiska val, men som störtades i en militärkupp 2004 och nu bor i Sydafrika säger idag:

That means there is a kind of neo-colonial occupation by 8,900 UN soldiers with 4,400 police, spending, more or less, $51 million a month in a country where 70 percent of the population lives on less than a dollar a day. In other words, it’s a paradise for the occupiers. In my view, they don’t want me back because they still want to occupy Haiti.


Annonser
Posted in: Alla inlägg