0,25 % är det så mycket att bråka om?

Posted on 13 januari, 2011


redigerad

V backade 0,25% om jag har läst siffrorna rätt.  Jag håller nog med C-H Hermansson att det är ett jäkla fint resultat när borgerligheten nästan välte omkull socialdemokraterna…. nästan, nej, dom välte omkull socialdemokraterna. Ser man det på det sättet så är Lars Ohly en alldeles utmärkt partiledare. Och visst kan man tycka att det behövs lugn, ordning och fokus på politiken inte på omslagspojkar och omslagsflickor eller både pojke och flicka.

Och vad gäller Lars Ohlys ”kommunist”, så är jag mer intresserad av det politiska innehållets beskaffenhet än etiketten. Det tror jag gäller för dom som funderar på att växla till vänsterpartiet framöver också. Jag anser att Lars är en utmärkt partiledare för vänsterpartiet. Dessutom har han flitigt få komma fram i media på sistone, när sossarna efterlämnat ett vakuum – och då bryter palatsrevolutionen ut och Lars bild och partiet hamnar med fel rubriker i Aftonbladet och Expressen. Trist ur en ny medlems perspektiv. Om det låter anklagande så får det göra det, för det finns en ordning med kongress, uppdrag, förtroende och krav på lojalitet, som bör följas om kaos och splittring ska undvikas. Men om partiet funderar på att föra in att partiledarbyte ska ske i anslutning till riksdagsval om partiet backar, så får man väl skriva in det i stadgarna då. Otydlighet, osäkerhet och kanske t o m förlamning flera månader efter ett val är inte bra.

Förnyelse talas det om – vad det betyder i sammanhanget – förnyelse på vilket sätt och på vilka områden? Väldigt lite konkret om politikens innehåll och mycket om politiskt smink, omslag och parfym. Det verkar vara väldigt nervöst och osäkert kring innehållsfrågorna – katt och het gröt. Slutsatsen är väl densamma som någon annan bloggare har gjort – det finns olika idéer om vart partiet ska ta för väg framåt och det undviker man och tala om – det viktiga är för svårt att prata om. Kanske kan Obamas dagsfärska budskap om hövlighet i politiken bättra på förmågan att diskutera om svåra saker. Eller också är det helt låst och den sannolikheten är ju rätt stor – när det gäller dom riktigt tunga frågorna så liknar ju politik religionen – det är saker som helt enkelt inte går att resonera om, eller snarare det är väldigt få som ändrar uppfattning, vad som än sägs.

I eftersnacket om teveprogrammet om sverigedemokraterna igår där C-H Hermansson framträdde så gjorde han det tydligen på ett så bra sätt att vänsterns nästa partiledare kanske bör bli C-H.

Annonser