Lögnen, inte terroristen är vår största fiende

Posted on 4 januari, 2011


Vi får inte veta hur kriget i Afghanistan går – hur många som dödas av svenska soldater. Vi får inte reda på hur många av västs soldater som dör. Vi ska tro att bomber spränger omkring oss här i Sverige därför att människor som har flytt till Sverige och har sin fru och sina barn här, hatar friheten. Regeringen talar om att vi blir rikare medan  fattigdomen i Sverige ökar och tiggare syns allt oftare. Pagrotsky redogör för djupet i den svenska ekonomiska krisen, något som regeringen inte kommenterar. Av statsbudgetens välfärdsposter är långt mer än hälften borta och drabbar naturligtvis dom, som den var ämnad för. Kriget går bra, men det går dåligt.

Regeringen mörkar för riksdagen hur man samarbetar med USA, eftersom det bara skulle skapa ‘problem’. Hur ser uppgörelsen kring Assange ut? Afghanistanpolitiken gjordes upp i ett litet sällskap där de blå gjorde upp med blåröda Mona.

Respekten för demokratin minskar, liksom den har minskat  för vår riksdag och lett till att arbetet i kammaren försvinner – den kan avskaffas och ersättas av en brevlåda där riksdagsmännen lägger sina röster, när partiordföranden tagit del av utskottsarbetet och bestämt hur riksdagsmännen ska rösta.

FRA-lagen är den första lagen i en kommande rad av frihetsinskränkande lagar som så småningom kommer att dyka upp för att begränsa demokrati, integritet och frihet i Sverige. Det kan man lugnt konstatera när vår regering med så minimal press, ljuger och mörkar så mycket redan nu. Den här regeringen kommer inte att tåla mycket ljus i en allt mörkare framtid.

Släpp in journalisterna i utrikespolitiken, bakom fiendens linjer och filma när vi och våra allierade angriper. Se mitten på SVTs film om Wikileaks – mittenavsnittet. Dom gjorde det på order, inget att straffa, det är vad vi är allierade med. Om journlisterna får ta bilder på de som slits sönder av våra (USA + allierade) bomber, så blir det tydligare vad vi i det närmaste på ett heligt sätt skickar våra soldater till. Men våra ledare vill dölja sanningen. Den är inte bra för oss. Kriget har rullat vidare in Pakistan. Bildt ropar – talihoo – och vill ha med oss dit.

Vi behöver en ny regering – det är naturligtvis min åsikt. Att bo i Sverige eller vara svensk medför inte med automatik att man är skyddad vare sig från polis eller militär. Regeringen har genom avskaffandet av den allmänna värnplikten ytterligare fått en bricka på plats för att Sverige ska styras uppifrån inte underifrån.

Annonser