Smält samman Palestina och Israel!

Posted on 31 december, 2010


Nu har vi stått och tittat på eländet i 60 år. Inget händer. Varför? Det finns ingen riktning. Tanken att två länder ska ligga bredvid varandra – det ena en stat som ska vara grundad på en religion – sicket påhitt! – och den andra staten – en stat vars invånare i demokratiska val entydigt har röstat på ett parti som är emot grannstatens existens – funkar inte. Det är onaturligt. Det kan inte ens ses som en dröm — bara som en mardröm.

Världen stal landet och gav det till judarna 1948. Palestinierna har bott i sandhagar, som djur, där israelerna har bestämt när dom ska bomba och inte bomba i 60 år. Vad Obama behöver göra – men inte kommer att göra, eftersom han är feg och under hårt tryck av tepartajet, israeliska hökar i USA och islamofober – är att dunka näven i bordet och säga:

En stat, det är vad det blir, en demokratisk stat, där vi ansvarar för att det blir balans i parlament, regering, domstolar etc etc. Färdigt! Men så kommer det inte att bli utan den gräsliga situation som palestinska generationer har levt under kommer att fortsätta och ger kroniskt och ständigt påfyllning och näring åt terrorism och västhat överskådlig tid framöver.

Annonser
Taggat: ,