Strömmar av sossar

Posted on 21 december, 2010


Efter de senaste avslöjandena att socialdemokratisk politik utformas av näringslivet via betalda pappersdockor på höga poster i partiet, så måste Vänstern göra sig beredd för en ny flyktingström därifrån. Vänstern har ju redan tagiet emot 3000 som på det ena eller andra sättet tröttnat på den politik som förs inom socialdemokratin och partierna  höger därom – kriga mot afghaner, sjukförsäkring, reaförsäljning av det mesta som skattebetalarna bygg – skolor, sjukhus och annat som penningsugna entreprenörer kan vrida slantarna ur göra konkurs eller sälja till någon ännu mer oseriös och sedan rulla pengarna vidare till nya äventyr – fri företagsamhet kallas det.

Strömmen fortsätter tills Ylva Johansson väljs till partiordförande och river i till partitopparna att det inte är ok att att driva högerpolitik i s-partiet mot betalning – undrar om dom kommer att förstå …

Vänstern har en styv uppgift framför sig närmast att likna vid att sätta upp tältläger för att ta emot flyktingarna från (s) i ett läge där diskussionen i vänsterpartiet pågår om den framtida politiken. En del av dom gamla vill ju mer åt vänster, medan vi nya nog inte hänger med tåget till Östtyskland så att säga. Enligt valutvärderingen finns ju en del kring trovärdigheten i den ekonomiska politiken som kan behöva åtgärdas. Jag tycker att vänsterpartiet måste göras regeringsdugligt när det gäller näringspolitik och utbildningspolitik, så att vänstern vid regeringsspakarna inte är lika med ökad risk att hamna i diken som vi måste kravla oss ur med draghjälp av EUs krisfond. Kul i alla fall att vänsterns pålitliga försvar av dom som har det svårt i samhället leder till att medlemsantalet ökar.

Läsning rekommenderad av Ali Esbati Approximationer.

Annonser