Hillary är utmattad och yr

Posted on 5 december, 2010


Hillary Clinton är alldeles uttröttad – ”en attack på hela världen”. Hon har tappat alla proportioner och känsla för vad som är upp och vad som är ner. Hon har knuffats alltför länge mellan konservativa oljemiljonärer och Pentagons generaler, som kompletterat hjärntvätten av henne och Obama genom att effektivt utestänga kontakter med vanliga människor.

Vår Reinfeldt hjälper ju inte precis till. Det kan vi inte heller vänta av honom. Både han och Bildt är högerpolitiker-  tycks vi ibland glömma. Svenska folket har ju, låt vara med liten marginal, lyft fram en osnuten MUF-ordförande och en person som var högerns välkammade studentledare i Sverige och bredvid farbro Bohman försvarade sina goda vänner i Vita huset som lät B52:orna regna ner bomber över Vietnams bönder och deras familjer dag efter dag, månad efter månad, år efter år – till att vara våra ledare. 

Hillary behöver semester, umgås med normala människor hemma, i Europa, Afghanistan och Pakistan.

Julian Assange har bidragit till att våra ledare inte längre kan låtsas vara naiva. Dom blir alla lurade och dängda med av USA, så långt USA någonsin förmår. ”Fair trade”, ett ord som ska gälla fram till den gräns där det gynnar USA, sedan inte. Mycket mer än så har inte framkommit av dokumenten och det visste vi redan, men Hillary kanske inte visste att vi visste – ja, amerikanarna kan vara så naiva. Dom visste ju inte heller att Sveriges säkerhetspolitiska har ändrats och att det i princip bara är Reinfeldts namnteckning som saknas så sitter vi fastkedjade som NATOs galärer.

Men Hillary är beredd att nacka denne man eller sätta honom på Guantanamo. Suck!

PayPal har givit sig på Wikileaks tillgångar. Det är väl inte heller så konstigt, med tanke på vad hur de som kan få sina röster hörda i världen reagerar – journalister, docenter och politiker i bl a Sverige. Budbärarens klassiska brott att komma med dåliga nyheter kan bara lösas på ett sätt – se till att han inte längre kan springa med nyheter.

Att Hillary blir förbannad det ingår i spelet och är inte konstigt, men däremot förvånar kraften som hon använder. Att västs journalister lallar med är desto mer tragiskt. Dom ska ju vara dom yttersta försvararna av yttrandefriheten om nu inte politiker ska vara det. Om Assange inte hade berättat att det var han som läckte de här uppgifterna till pressen då hade meddelarfrihet rått och journalisterna hade varit fullt upptagna av att frenetiskt skydda sina källor, men nu när han säger att det är han och hans organisation, då blir det roligare att prata om spioneri.

Jag kommer i alla fall att avsluta mitt PayPal-konto – Gör det du också!

Annonser